УСЛУГИ

НАШИТЕ УСЛУГИ

С КАКВО МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ?

Консултации на деца и родители
Индивидуални консултации
Консултации на двойки
Онлайн консултации
Индивидуални програми за личностна оптимизация
Психотерапия на:

Депресия, Панически атаки, Обсесивно компулсивно разстройство, Дистрес, Тревожно разстройство, Хистерионно личностно разстройство, Хранителни разстройства, Зависимости (хазарт, наркотици, алкохол) и др.

КАКВО ОЗНАЧАВА

ДОБЪР ПСИХОЛОГ?

Връзка с добър психолог?

  Необходимата основа за успешната терапия е човешката връзка. Психотерапията е взаимен процес и се осъществява от двама души – психотерапевт и клиент. Едно от задължителните условия е добър психолог. Другото необходимо условие за изправянето на душевните ни кривини е добрата връзка между терапевта и клиента. Може да посещаваме някой много добър, известен и успешен специалист, с години опит и наистина добър в работата си, но ако не успеем да изградим тази връзка, резултатът няма да е добър или дълготраен. От друга страна може да посещаваме терапевт с по-кратък професионален път или по-малко известен, но, ако се изгради добра терапевтична връзка помежду ни, по един искрен и пропит с доверие начин, това има потенциала да промени живота ни из основи.

Какво означава добър психолог?

  Посещението на психолог все още е стигма в нашето общество. Нелицеприятно табу, което обаче, трябва да признаем, че се разчупва с времето. Днес все повече хора търсят консултация със специалист, по  отношение на вътрешния си свят. Нещо, което в други, по-развити страни, отдавна вече е съвсем естествено. Веднъж мой приятел – французин, ми каза: „Преди време във Франция, когато някой кажеше, че посещава психолог, хората го гледаха странно и въпросите бяха от типа „ама защо, има ли ти нещо, какво не ти е наред?“ Сега те гледат по подобен начин, ако кажеш, че не ходиш или никога не си бил на психолог. Въпросите пак са – „ама как така, с никого ли не обсъждаш себе си? Наистина ли никой не те наблюдава? Защо бе, има ли ти нещо“.

   В динамиката на днешния свят човек има нужда да се спира понякога, за да разглежда различните аспекти от живота си. Не можем да правим всичко в движение, между другото или когато му дойде времето. Животът може и да е прост, но ние сме достатъчно сложни, за да посветим време и внимание, и да разгледаме по-задълбочено онова, което се случва вътре в нас. От къде се е появило едно или друго чувство, какво означава то за нас? Защо имаме обичайно поведение или конкретен тип реакция в определени ситуации, което не винаги е за наше добро? Как така имаме представи, които сме неспособни да преодолеем, схващания, които ни въздействат до степен да прецакват живота ни? Все въпроси, които имат своите отговори и човек би могъл да стигне до тях, стига да попадне на добър психолог.

Добрият психолог е…

   Това е специалистът – психолог, психоконсултант или психотерапевт, с който успеем да се свържем чисто човешки. В началото контактът ни с този непознат е формален. Нужно ни е време да преценим човека срещу нас, да си паснем. Когато/ако, това се случи, въпросната човешка връзка прераства в терапевтична и се появява възможността да осъществим нужните и толкова желани промени в себе си. Успешната терапия е тази, в която терапевтичната връзка се превръща в коригираща връзка, благодарение на която клиентът се свързва със себе си. Постигайки собственото си одобрение и приемане, човек променя и начина, по който се заявява пред останалите хора. Естеството на връзката му със света се променя. Имено за това може да ни помогне един добър психолог.